18. toukokuuta 2017

Nyt nostetaan kengät pöydälle!

 
Jos haluat kesäkukkaistutuksiin jotakin uutta ja erilaista, laita korkkarit ja kumpparit kiertoon, ja tee niistä ruukkuja. Älä tyydy istuttamaan kasvia vanhaan kenkään, vaan luo jalkineelle kokonaan uusi ulkonäkö uuteen virkaansa.
Taito Shopin kurssilla tehtiin kolmena iltana huikeita koristeellisia ruukkuja mosaiikkitekniikalla.
 

      Ensimmäisenä iltana kengät kovetettiin Paverpolilla, jotta ne kestävät multaa ja vettä sekä ulkona vaihtelevia olosuhteita. Kova pohja on tärkeä myös mosaiikkitekniikan onnistumiseen, sillä notkeassa alustassa saumalaasti halkeilee.


 Toisena iltana kenkiin liimattiin mosaiikkipalat. Suunnitteluvaihe on tärkeää varsinkin, jos haluat symmetriset kuviot kengän molemmille puolille, ja joudut laskemaan mosaiikkipalojen menekkiä yhtä kenkää varten.



Kolmantena iltana kengät saumattiin. Musta saumalaasti sopi tosi hyvin tähän tarkoitukseen ja kaikkien mosaiikkipalojen kanssa.


 Ylimääräisen saumalaastin puhdistus aloitettiin "silittämällä kissaa". Näin ohjaaja opasti, jotta otteet vielä kostean laastin puhdistamiseen eivät olisi liian napakat. Sienen jälkeen puhdistusväline vaihtui trikoorättiin. Hienosäätö kannatti valmiita kenkiä katsellessa.

            Lopputuloksena upeita tuhkimokenkiä, jotka voi nostaa uudessa roolissaan pöydälle.




 
Oman kenkäni näkisin juhlien pöytäsomisteena osana suurempaa kokonaisuutta.

 
Ja lähtökohtana mulla oli viimeksi 10 vuotta sitten palvellut Zaran nahkasaapas, kun eivät olleet kelvanneet useammalla kirpparikierroksella kenellekään. Leikatessani vartta mietin heti, että myös se täytyy kierrättää johonkin. Suunnitelmat ovat jo muhimassa, terkuin Suska.
 
Kurssitarvikkeet saatu blogiyhteistyönä.

2 kommenttia:

  1. Todella kivoja tuhkimokenkiä :) Erityisesti tuo mustan ja kullan yhdistelmä on mieleeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani, kyllä sitä kaikkea voikin kierrättää :)

      Poista