29. toukokuuta 2015

Kesäkeittiö, grilliterassi vai mikä lie?

Piti ostaa tänään kesäkukat, mutta olin niin myöhään liikenteessä, ettei löytynyt torilta enää mieleisiä. Ehkä sitten huomenna.


Mutta jippii sille, että vihdoin pihallamme kukkivat tulppaanit ja kirjopikarililjat. Maltillisesti, yhdessä penkissä vain.


                   Kun ei ollut kukkien purkittamista, siivosin (somistin) hieman kasvihuoneessa

ja uudistetulla kasvihuoneen edustalla, jossa toimii nyt meidän kierrätysmateriaaleista tehty kesäkeittiö.
 

 
Olen innoissani tästä muutoksesta, sillä jo viime kesänä mietin, että olisi kiva päästä sateelta suojaan, jos se yllättää kesken ruokailun. Nyt se on mahdollista, kun ruokapöydän vieressä on kasvihuone/huvimaja.
 
Tietenkin olen suunnitellut jo seinät ja katon ruokapöydän ympärille, mutta kun sattuu olemaan hieman tärkeämpääkin rakentamista tällä tontilla, unohdetaan se toistaiseksi.
 

 
Grillin vierellä on ruukutuspöytä, joka toimii nyt myös apupöytänä kokille. Ja sitten on vielä laatikollinen yrttejä, joita voi napsia vaikka suoraan lautaselle. Kasvihuoneen viereltä löytyy myös salaattilaatikko, joten kyllä nyt on lähiruokaa käden ulottuvilla.
 
Nyt pitäisi miettiä menu huomiseksi, kun saadaan ystäviä grillailemaan. Onko sulla jokin hyvä ruokavinkki tai lisuke, joka maistuu aina ja kaikille?
 
Aurinkoa viikonloppuusi, terkuin Suska.
 
 
 
 

9 kommenttia:

  1. Onpa sinulla ihana kesäkeittiö ympäristöineen. Ihan kateeksi käy. Coleslaw salaatti on ainakin hyvä lisuke lihalle ja laitan sinulle ohjeen tuohon.
    COLESLAW
    Suikaloitua kaalta ja porkkanaa
    Kastike:
    1 dl majoneesia
    1 dl Creme Frechiä
    6 tl valkoviinietikkaa
    2 rkl Dijon-sinappia
    suolaa maun mukaan

    sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa ja kiitos hyvästä vinkistä, coleslaw:ta en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Kastike on syntynyt milloin mitenkin, mutta nyt on siihenkin hyvä ohje. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

      Poista
  2. Kaunista! Todella! Kelpaa tuolla olla ja puuhastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Viltsu! Meillä puutarha muuttuu vähän joka kesä, kun keksitään tehdä milloin mitäkin, vaikka kaikki puhti pitäisi keskittää vanhan talon remppaamiseen...

      Poista
  3. Aivan ihana, ihana puutarha! <3 Mun suosikkeja on tietenkin tuo hattuhylly/naulakko ja siinä olevat ihanat aarteet. Kaikki näyttää niin huolettoman harkitulta ja kotoisalta. Tykkään, tykkään!

    VastaaPoista
  4. Ihana keidas! Kyllä tuolla kelpaa herkutella :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille ihanat naiset Maru ja Miru!

    VastaaPoista
  6. Onpas teillä upee kesäkeittiö ♥

    VastaaPoista